Dil, bir ulusun kimliği için ne kadar değerli ise tarihi de o ulusun varlığı için önemli bir zenginliktir. Nitekim dil, tarih ve gelenekler olmadan ulusun kimliği korunamaz, ve o ulus kaybolmaya yüz tutar.
Devamını OkuEski Çinlilerin tarif ettikleri gibi kadim “Türkler at sırtında doğarlar ve yaşarlar ve at sırtında ölürler.” Her ne kadar at ilk olarak Kazakistan bozkırlarında M.Ö. 3500 yıllarında evcilleştirilmişse de ata ilk binenlerin yine Avrasya bozkırlarında M.Ö. 1000-600 yıllarında yaşadıkları düşünülmektedir.
Devamını OkuHer ne kadar tekerlekli vasıtaların köklü Orta Doğu uygarlıklarından doğduğu düşünülmüşse de son yapılan çalışmalarda en azından bu tip araçların ilk kullanımlarının aslında Avrasya bozkırlarında yaklaşık M.Ö. 3500 yıllarında gerçekleşmiş olduğu düşünülmektedir.
Devamını OkuBugün polo ve futbol İngilizlerin dünyaya sundukları sporlar olarak bilinmektedir. Yalnız tarihsel gerçeklere bakıldığında bunun pek doğru olmadığı görülmektedir.
Devamını OkuOkçuluk tartışmasız kadim Türkler için hem bir eğlence sporu hem de savaş zamanında en etkili silahlarından biri idi. Belki de eski zamanlarda dünyanın en iyi okçuları Türklerdi denilebilir.
Devamını Oku10. yüzyıla kadar kadim Türklerde en önemli din Gök-Tengricilik veya kısaca Tengricilik idi. Bu Orta Asyalı bozkırlılar Gök Tengri dedikleri tek bir Tanrı’ya inanırlar ve ölümden sonra O’na kavuşacaklarına yani ahirete de inanırlardı.
Devamını Oku